Οι περισσότεροι ψάχνουν ένα χρυσό κουμπί - μια μαγική τακτική που λύνει όλα τα προβλήματά τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ορισμένες τακτικές οι οποίες είναι σχετικά απλές για την εκτέλεση και προσφέρουν υψηλή απόδοση.

Εντοπίστε  σελίδες χαμηλής ποιότητας / χαμηλής επισκεψιμότητας

Οι μηχανές αναζήτησης θα ανιχνεύσουν μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό σελίδων στον ιστότοπο σας, οπότε εξασφαλίστε να ανιχνεύουν τακτικά το πιο πολύτιμο περιεχόμενο σας και όχι τις σελίδες με μικρή ή καθόλου κίνηση. Η ποιότητα του ιστοτόπου σας θα βελτιωθεί και οι μηχανές αναζήτησης θα ανιχνεύσουν σελίδες υψηλότερης ποιότητας, που σημαίνει ότι οι ενημερώσεις σας θα εντοπιστούν νωρίτερα. Μην διαγράψετε όμως αυτές τις σελίδες  γιατί μπορεί να χάσετε equity που έχετε χτίσει με αυτές. Αντ 'αυτού, κάντε redirect για να στείλετε και τις μηχανές αναζήτησης και τους επισκέπτες που προσπαθούν να τις βρουν σε μια διαφορετική αλλά πιο έγκυρη σελίδα στον ιστότοπο σας.

Βελτιώστε την ταχύτητα της σελίδας

Η ταχύτητα της σελίδας είναι ένα βασικό κριτήριο του σύγχρονου SEO, όπου οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν σχετικά κακή απόδοση. Είναι επίσης μια ευκαιρία για μεγάλη απόδοση της επένδυσης επειδή είναι πολύ εύκολο να κάνετε σημαντικές βελτιώσεις με ελάχιστη προσπάθεια, χρόνο ή χρήμα.

·         Η μείωση του αριθμού των plugins θα βοηθήσει στην βελτίωση, επειδή το κάθε plugin απαιτεί επιπλέον χρόνο σε κάθε φόρτωση μιας σελίδας.

·         Βεβαιωθείτε ότι τα media που χρησιμοποιείτε έχουν σωστές διαστάσεις και format. Πολύ «βαριές» εικόνες και βίντεο μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την  ταχύτητα της σελίδας.

Κατασκευάστε εσωτερικά link

Τα εσωτερικά link είναι σημαντικά για τεχνικούς λόγους και λόγω των θετικών επιπτώσεων που έχουν στην γενική εμπειρία των χρηστών. Από την τεχνική άποψη, τα εσωτερικά link βοηθούν στις μηχανές αναζήτησης να βρουν περισσότερες σελίδες του ιστοτόπου σας και να εντοπιστούν οι πιο σημαντικές. Από την οπτική γωνία των χρηστών, αυτά βοηθούν στους ανθρώπους να βρουν το περιεχόμενο που απαντά στις ερωτήσεις τους, κάτι που τους κρατάει περισσότερο χρόνο στην ιστοσελίδα σας. Είναι σημαντικό να έχετε αρκετά εσωτερικά link για να έχετε θετικό αποτέλεσμα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μην προσθέσετε πάρα πολλά απ’αυτά.